Gunilla Nyström

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Drömmer du om att skriva en bok som läsaren inte kan släppa? Att ge ut en bok som berör, inspirerar eller kanske till och med förändrar ett liv?

Om du har en idé eller ett påbörjat manus så kan jag hjälpa dig att identifiera förstärknings- och förbättringsnycklarna. Jag hjälper dig att lyfta blicken och se till helheten. Du får konstruktivt stöd som hjälper dig vässa både ditt manus och dina författarförmågor. Och vi gör det tillsammans, utifrån dina förutsättningar och ambitioner med manuset. Och viktigast av allt: vi gör det på ett sätt som stärker det unika hos dig och din berättelse.

Min ambition är att vårt samarbete ska kännas upplyftande, att du känner dig stärkt i det du gör bra och även får konkreta verktyg att förbättra där det behövs.

Min dröm är att hjälpa dig uppnå din författardröm, helt enkelt!

Genre: 

Sakprosa Facklitteratur, Relationsromaner, Romance, Biografier, Självbiografier, Reportage, Skönlitteratur, Deckare, Pusseldeckare, Romaner, Arbetsplatsromaner, Feelgood, Ung-vuxen, Humor, Äventyr, Spänning

Uppdrag:

Redaktörs- och korrekturläsning, Redigering, Synopsisananlys, Manusutveckling, Skrivcoachning

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag älskar att sätta mig in i och se världen från andra perspektiv. Därför har jag alltid läst mycket: för visst handlar många berättelser om att få uppleva världen ur någon annans perspektiv?!

Intresset att förstå ”den andre” har även inneburit många utlandsvistelser och till att jag utbildade mig till socialantropolog. Jag gillar helheter, samarbeten och att analysera och strukturera, vilket ledde till att jag även utbildade mig till ingenjör i media- och kommunikationsteknik.

Yrkesmässigt har jag arbetat i olika kommunikatörsroller, både inom det privata näringslivet och på myndigheter (Polisen och SMHI). Jag har coachat ledare att uttrycka sig målgruppsanpassat, jag har varit redaktör för ett antal tidningar och jag har arbetat med PR- och varumärkesfrågor, för att nämna något.

Min passion för berättelser och de ”knep” som krävs för att skriva olika texter är det som har lett mig till att utbilda mig till lektör – för visst är det olika skrivtekniker som krävs om du skriver reportage, nyhetsartikel, akademisk rapport, fackbok eller skönlitteratur. Genom förståelse för olika skrivteknikers styrkor kan jag ge dig de verktyg just du behöver, för just din text och ambition, så den träffar din målgrupp på det sätt du önskar.

Varmt välkommen att kontakta mig om du vill vässa ditt manus så det blir en bladvändare!