Lotta Sirc

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Längtar du efter inspiration, ny kunskap och tips som utvecklar ditt skrivande? För mig som fd lärare är det din utveckling som är viktigast, var du än befinner dig i skrivprocessen. Har du ett feelgoodmanus eller ett manus på engelska är jag rätt lektör för dig. Chiclit är min specialitet men alla relationsmanus får min passionerade uppmärksamhet oavsett genre. Spänningsmanus läser jag gärna. Och så kan jag ett och annat om resor, flyg och översättning också.

Relationer intresserar mig mycket och vilken genre skildrar det bäst om inte feelgoodgenren? Min styrka som lektör är att jag är väl insatt i genren och vet vad som krävs för att utveckla ditt manus. Jag ger dig utförliga kommentarer om helhet, struktur och miljö, såväl som gestaltning och karaktärer. Skriver du med humor? Kul! Språk, stil och ton ligger mig varmt om hjärtat.

Catrine Tollström

Min bakgrund

Jag har alltid haft enormt roligt med ord och uttryck och de senaste tio åren har jag jobbat som gymnasielärare i engelska och svenska i norra Stockholm. Förutom 90hp i svenska från SU har jag en fil.mag i engelska och diverse skrivar- och översättningskurser bakom mig. Jag har även gjort ett antal olika uppdrag år Norstedts. När jag inte arbetar som litterär konsult frilansar jag som undertextare och översättare för TV på BTI Studios. Och just det, i mitt tidigare liv var jag flygvärdinna i femton år, bosatt i Stockholm och i London.