Marita Brännvall

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Har du blivit refuserad? Du är inte ensam. En refusering, eller tio, behöver inte betyda att din text är dålig, utan bara att du behöver jobba med den, för att vaska fram guldet. Att vaska på egen hand är tungt. Jag har själv stått där och vaskat men bara funnit kattguld.

Efter många års skrivande, studier och samarbeten med författare, finns jag nu här för dig och bistår med min kunskap. Jag läser din text, vi diskuterar dina mål och hur du ska nå dem. Jag lägger stort fokus på hur just din historia kan utvecklas, om något behöver skalas bort för att din historia ska bli fantastisk, och jag ger dig konkreta förslag på hur du ska jobba för att din historia ska nå sin fulla potential.

Av mig får du genomtänkta förslag på hur du förstärker ditt manus och ditt skrivande, med pedagogisk skärpa guidar jag dig mot ditt mål. När du jobbar med mig får du alla verktyg du behöver för att komma närmare drömmen om en utgiven bok. Låt mig hjälpa din historia att glänsa, tillsammans vaskar vi fram guldet i den.

Genre: Sakprosa Facklitteratur, Relationsromaner, Romance, Biografier, Självbiografier, Reportage, Skönlitteratur, Deckare, Psykologisk thriller, Thriller, Pusseldeckare, Romaner, Arbetsplatsromaner, Historiska romaner, Feelgood, Äventyr, Spänning, Barnböcker, Ung-vuxen, Humor, Äventyr, Skräck, Spökhistorier

Uppdrag:
Redaktörs- och korrekturläsning, Redigering, Språkgranskning, Synopsisananlys, Manusutveckling, Skrivcoachning, Spökskrivare

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag är sju år och mamma frågar vad jag ska bli när jag blir stor. Det finns bara ett svar. ”Jag ska läsa och skriva böcker.” Jag sitter i hammocken på altanen och skriver berättelser hela somrarna. På julafton blir jag lyckligast när jag får en bok i paketet.

Genom åren fortsätter jag att skriva, utbildar mig inom litteraturvetenskap och språk, tar en magister på Författarskolan vid Lunds universitet, läser förlagskunskap och frilansar på förlag. Jag kämpar vidare med mina texter, lär mig vad som funkar och vad som inte funkar. Jag pratar text, andas text.

Efter dryga tio års utbildning fortsätter jag att läsa, skriva, diskutera text och vidareutbilda mig, för att hjälpa dig att utvecklas som författare.