Mikaela Skantz

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Vill du ha en lektör och även utbildad coach som skrivcoachar dig framåt med din text? Jag kommer att hjälpa dig med din text genom att ställa frågor men även uppmuntra och komma med tips och råd när du behöver dem. När jag lektörsläser kommer du att få välriktade frågor om din text i utlåtandet utöver min textanalys.

Jag är extra intresserad av romance/feelgood romaner då jag de senaste åren har läst över 500 feelgood/romance-böcker. Detta gör att jag har stor kunskap i hur man speciellt ska skriva en lyckad feelgood-roman. Jag läser dock all sorts litteratur utom poesi och skräck och tar gärna emot manus på engelska.

Genre: Sakprosa Facklitteratur, Relationsromaner, Romance, Biografier, Självbiografier, Fakta, Reportage, Skönlitteratur, Deckare, Psykologisk thriller, Pusseldeckare, Noveller, Romaner, Arbetsplatsromaner, Historiska romaner, Feelgood, Fantasy, Sci-fi, Magisk realism, Äventyr, Spänning, Barnböcker

Uppdrag:
Manusläsning engelska, Manusläsning svenska, Språkgranskning, Synopsisananlys, Manusutveckling, Skrivcoachning

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Böcker har alltid varit en stor del av mitt liv. Så stor att jag arbetade i bokhandel i flera år för att därefter studera Förlagskunskap på Stockholms Universitet. Utbildningen ledde att jag arbetade på ett stort förlag i många år. Jag fick stipendium av Svenska förläggarföreningen för att utbilda mig på Publishing Institute vid University of Denver, USA. Hela tiden förkovrade jag mig och läste all sorts litteratur.

All min läsning ihop med att jag är diplomerad lektör gör att jag ser vad som kan förbättras och utvecklas i ett manus.