Sara Perlerot Göransson

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Med en bakgrund som bibliotekarie har jag utvecklat en speciell lyhördhet i att kunna anpassa urvalet av berättelser efter läsaren, vilket är en styrka hos mig som lektör. Med stor respekt för ditt arbete som författare är jag ödmjuk och konstruktiv i min respons. Min ambition är att ge dig styrka, motivation och skrivarglädje på din väg mot ett färdigt bokmanus.

I lektörsläsningen fokuserar jag på manusets story och dramaturgi för att sedan titta närmre på delar så som tempo, perspektiv, gestaltning, miljö, karaktärsskildring och språk. Jag skriver kortare kommentarer i ditt manus och förlänger mitt resonemang i ett ca 4-10 sidor långt utlåtande där jag gör mitt bästa för att sätta ord på styrkor och utvecklingsområden i ditt manus. Utlåtandet avslutas med en handlingsplan.
Jag lektörsläser barn- och ungdomslitteratur i alla genrer, feelgood, relations- och spänningsromaner för vuxna.

Genre: Feel good, Magisk realism, Relationsromaner, Skönlitteratur, Deckare, Noveller, Romaner, Spänning, Thriller, Ung vuxen, Barnböcker

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag är utbildad bibliotekarie och diplomerad lektör via Litterära konsulters yrkesutbildning. Med ca 15 års erfarenhet som barn- och skolbibliotekarie bär jag med mig många fina läsupplevelser och en känsla för hur en berättelse bör vara uppbyggd för att fånga läsaren. Via Litterära konsulters lektörsutbildning har jag nu finslipat mina yrkeskunskaper och utvecklat nya färdigheter i att läsa, granska och ge konstruktiv respons på bokmanus.