Sofie Arvidsson

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Jag erbjuder lektörsläsning och korrekturläsning av hela eller delar av manus inom i stort sett alla genrer utom thriller, skräck och spänning. Specialiseringen ligger inom fantasy -med alla dess subgenrer-, magisk realism, sci-fi, feelgood, barnböcker och ungdomsböcker. 

Jag arbetar metodiskt och analytiskt med målet att öka manusets chanser till utgivning på förlag, eller höja kvalitén inför egenutgivning. Jag lyssnar in särskilda önskemål kring vad författaren önskar att jag tittar närmare på och avslutar alltid mina lektörsutlåtanden med en sammanfattning och handlingsplan. 

Det viktigaste för mig när jag tar mig an ett manus är att författaren får behålla sin röst och sin stil. Vi förädlar – inte förändrar – manuset!

Genre: Fantasy, magisk realism, sci-fi, barnböcker, ung vuxen, feelgood, skönlitteratur

Uppdrag: Manusutveckling, Redaktörs och korrekturläsning, lektörsläsning, synopisanalys, kapitelanalys

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Förutom att jag är diplomerad lektör och arbetsterapeut på barnspecialistmottagningen i Uppsala har jag läst kurser i språk, litteratur, kreativt skrivande och korrekturläsning. Jag är bokslukare sedan barnsben och skriver själv fantasy- och barn/ungdomsboksmanus. I höst debuterar jag med en fantasyroman..