Synöve B Dufva

diplomerad lektör

 

Min bakgrund

Jag är bokmalen som styrde bussen mot nya mål. Bussen, kanske du undrar. Ja, sammantaget under 15 års tid av mitt liv har jag kört buss i Storstockholm. Yrkeschaufför har varit min titel sedan jag var 21 år, och nu, 30 år senare, styr jag bussen mot nya mål, efter några stopp på diverse andra hållplatser. En annan stark identitet för mig, än Busschaffisen, är nämligen Bokmalen. Jag borde alltså ha kört Bokbussen, men så är icke fallet. Min röda tråd här i livet är böcker, böcker och åter böcker. Jag kan offra det mesta, bara jag får läsa klart, bara ner sidan, ett kapitel till … Jag är också bokmalen med egna författarambitioner. Mitt skriv-cv innefattar 1:a vinst i en novelltävling anno dazumal och en termin skrivkurs för Eric Grundström. Har skrivit mycket i olika personalblad genom åren och jag har en naturlig känsla för hur det svenska språket används i tal och skrift. Av mig får du kritik som kommer vara konstruktiv, rak, ärlig och vid behov; petig,kärv och obekväm, men aldrig elak och okänslig. Allt med din texts bästa för ögonen och att du ska känna dig 100% peppad att arbeta vidare med din text.

Synöve B Dufva

 

Min specialitet som lektör

Manus jag gärna läser är: spänning, deckare, skönlitterära berättelser, biografier, magisk realism, feel good, humor och skrönor, och även för unga vuxna och cross-over. Mina specialiteter är språket/stilen, karaktärerna, logik och detaljer, även om jag självfallet går igenom alla kriterier som ingår i en diplomerad lektörsläsning.

Jag gör även korrekturläsning av manus och andra typer av texter.