Min specialitet 

Som manusutvecklande lektör är mitt mål att hjälpa dig att finna det mest utmärkande i din berättelse och det som är värt att vidareutveckla. Jag fokuserar på att fördjupa karaktärerna, rätt perspektiv och gestaltning. Dessa tre områden är mina specialiteter, men självklart granskar jag även andra aspekter. Framför allt är jag skicklig på att se helheten, läsa mellan raderna och förstå författarens syfte även när det inte når riktigt hela vägen fram.

Din text är trygg i mina händer. Jag har djup respekt för det arbete som krävs för att färdigställa ett manus och strävar efter att göra mitt yttersta för att hjälpa dig ta nästa steg. Mina kunder beskriver mig som rak utan att förlora värme, strukturerad utan att bli stel, samt mycket pålitlig och engagerad.

Genre: 

Skönlitteratur, Romaner, Noveller, Feelgood, Historiska romaner, Biografier, Självbiografier, Deckare, Fantasy, Spänning, Thriller, Äventyr, Facklitteratur (inom vissa områden), Reseskildringar, Släkthistorier.

Uppdrag:  

Lektörsuppdrag, manusutveckling, manuscoaching, synopsisanalys

Catrine Tollström

Min bakgrund

Min akademiska bakgrund omfattar litteraturvetenskap och lingvistik, som jag på senare år har kompletterat med Ann Ljungbergs lektörsutbildning för att kunna stötta dig genom alla delar av ditt bokprojekt. Dessutom är jag medlem i Förlagsklubben, där jag regelbundet deltar i kurser för att hålla mig uppdaterad och bredda eller fördjupa min kompetens.

Jag är bosatt i Stockholm men njuter av den flexibilitet som lektörsyrket erbjuder. Jag läser många manus från en fjällstuga eller från sittbrunnen på en segelbåt i skärgården eller Medelhavet.

Att lära mig nya saker är en av mina största passioner. Jag tar ofta kurser inom olika områden och finner stor energi i att utforska helt nya ämnen. Den här nyfikenheten reflekteras i mitt intresse för facklitteratur, både personligt och professionellt. Så var inte förvånad om jag inkluderar faktakontroll som en del av mitt lektörsarbete.