Anna-Carin Svanå

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Med min hjälp kan du få vägledning och inspiration för att förverkliga din bokdröm. Jag älskar berättandets hantverk och åtar mig de flesta genrer, inklusive barn- och ungdomsböcker, relationsromaner, spänning, sci-fi och facklitteratur. Även manus på engelska går bra. Du får en gedigen och noggrann genomgång av din text med pedagogisk och lyhörd feedback. Jag har en särskild blick för struktur, berättarperspektiv och gestaltning. Jag lyfter fram det som fungerar bra och förklarar vad du kan jobba vidare med för att förbättra texten, samt ger förslag på hur du kan göra det. 

Genre:

romaner, barn och ungdomslitteratur, spänning, sci-fi, facklitteratur

Uppdrag:

manus på engelska, lektörsläsning

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Sedan jag blev diplomerad lektör år 2017 har jag jobbat med ett hundratal manus som skrivcoach, lektör, redaktör och språkgranskare. Många av dessa har blivit utgivna böcker. Jag skriver också själv och har gett ut flera barnböcker, en novellsamling och romanen ”Det blå palatset” (Romanus & Selling) som nominerades till Årets feelgood 2023. Jag är litteraturvetare i botten och har jobbat i många år som gymnasielärare i engelska och svenska på International Baccalaureate. Numera arbetar jag mest med skrivarkurser, lektörstjänster och som författare.

Det blå palatset är en livsbejakande roman om livslögner, sorg och försoning med vindlande intrig och bitsk humor.