Anneli Toresson

diplomerad lektör

Min specialitet som lektör

Vill du ha en djupgående analys av din story? Vill du höra om din idé håller och har potential, om ditt tema går fram, om konceptet och strukturen fungerar? Var du har dina styrkor och var texten svajar eller skaver? Behöver du en alldeles egen skrivlärare, en coach när debuten närmar sig, en hårdför redaktör eller rent av en spökskrivare? Då kanske vi ska ses!

Många år i retorikens tjänst har lärt mig hur viktigt det är med en röd tråd som aldrig går av. Storyn behöver ett stabilt skelett, som intrigerna kan lindas kring och som håller när karaktärerna börjar dra åt olika håll. Jag tar mig an både karaktärsdrivna och intrigburna romaner, och gärna facklitteratur. Jag gillar att skriva synopsis, disponera om när den dramaturgiska kurvan inte fungerar, analysera och bolla idéer, rita tidslinjer och stryka texten vassare. Det gör jag gärna tillsammans med dig.

Catrine Tollström

Min bakgrund

Jag har arbetat som politisk talskrivare och spökskrivare i nästan hela mitt liv. Numera driver jag mitt eget företag, Ordpartner. Så heter det för att jag jobbar med att få andras ord att nå ut – oavsett om det gäller en roman, en fackbok, en intervju eller ett viktigt tal. Jag har tränat chefer, författare och andra som ska framträda på scen och i media under många år. Det hjälper jag dig gärna med. Men först måste vi få ditt manus att flyga och bli utgivet. Det är mitt fokus som litterär konsult.