Anneli Toresson

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Söker du en spökskrivare? Eller vill du ha en djupgående analys av din story? Vill du veta om din idé fängslar och har potential, om struktur och intrig fungerar?

Många år i retorikens tjänst har lärt mig hur viktigt det är med en röd tråd som aldrig går av. Det gäller för fackbok likaväl som roman. Storyn behöver ett stabilt skelett, som intrigerna kan lindas kring och som håller när karaktärerna börjar dra åt olika håll. Jag gillar att skriva synopsis, disponera om när den dramaturgiska kurvan inte fungerar, analysera och bolla idéer, rita tidslinjer och stryka texten vassare. Det gör jag gärna tillsammans med dig. Det ger dig mer tid åt gestaltning, språk och din unika röst.

Genre: 

skönlitteratur, novell, spänning, sakprosa, facklitteratur

Uppdrag:

Spökskrivare, skrivcoach, manusutvecklare, lektör

 

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag har jobbat som politisk talskrivare och spökskrivare i nästan hela mitt liv och hjälpt andra att forma och nå ut med sina budskap. Jag tränar chefer, politiker, författare och andra som ska framträda på scen och i media. Det hjälper jag dig gärna med. Men först måste vi få ditt bokmanus att flyga och bli utgivet. Det är mitt fokus som litterär konsult.

”Vi rör oss elegant mellan olika berättarperspektiv i en växande dramatik på väg mot upplösningen i fängslande spänning.” Kapprakt

Andra delen i actionserien om agenten Mac och hackern Bosse i kamp mot realistiska säkerhetshot mot Sverige.

André Catry när Honungsapan vann Adlibrispriset för Årets debut 2021.