Åsa Ågren

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Jag gillar vad man kallar kommersiella manus – sådant som säljer, sådant som folk vill läsa i hängmattan eller sådant som håller dem vakna till midnatt.

Att bli lektörsläst är som att få sin baby kritiserad för att den inte kan prata eller gå. Jag kan inte lova att bara berömma, det är inte min uppgift. Vårt samarbete är för att du ska utvecklas genom mitt utlåtande – stärkas i ditt berättande och din teknik, så att du kan slutföra ditt manus med större skicklighet och utökat självförtroende.

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag har bott i sex länder på tre kontinenter och har en bakgrund inom molekylärbiologin. Numera är jag författare och lektör. Min första roman Im Glanz der Welten är utgiven på ett tyskt förlag (2021) och min novell Kostervalsen kom på andra plats i Hemmets Veckotidnings novelltävling samma år. Minnet av Sara är utgiven på Egmont Saga 2022 och är en spänningsroman.

Jag har läst Kreativt skrivande (30 p), Att skiva fantasy (30 p) och Litteraturhistoria A (30 p).

Genre:

fantasy, spänning, skräck, YA, sak/fackböcker, romance, feel-good

Uppdrag:

lektörsläsning, manusutveckling, manuscoachning

”Minnet av Sara” är en fängslande spänningsroman som utforskar hur långt en människa är villig att gå för att hålla hemligheter begravda.

Sind die Diamantblumen aus dem unwegsamen Moor Fenmarken wirklich jedes Opfer wert?