Elin Ihreborn

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Jag läser framför allt facklitteratur, men jag tar mig även an skönlitterära manus då och då – eftersom det helt enkelt är för svårt att låta bli. Oavsett vad du skriver gör jag mitt bästa för att ge dig nycklarna för att ditt manus ska nå sin fulla potential. Och har du ännu bara en idé? Jag hjälper dig att mejsla fram en bok!

Min styrka som lektör är att jag har verktygen för att argumentera för mina synpunkter, de är inte tagna ur luften eller ”på känsla”. När jag känner att någonting skaver i din text, pekar jag på vad just det beror på och ger konkreta förslag på lösningar.

Din text är viktig för mig. Jag vet hur svårt det kan vara att lämna ifrån sig något man har jobbat med länge och jag är därför ödmjuk i min feedback. Jag vill hjälpa dig och ditt manus att bli bättre, utan att du som författare ska känna dig överkörd på vägen. Din upplevelse av vårt samarbete är min högsta prioritet, och jag är noga med att lyfta manusets starka sidor, samtidigt som ser vad just ditt manus behöver och hur det kan utvecklas.

Välkommen att höra av dig om du vill nå din bokdröm!

Genre:

sakprosa, facklitterature, fakta, biografier, reportage, skönlitteratur, deckare, noveller, skräck, thriller, humor, äventyr, spänning

Uppdrag:

Synopsisananlys, Skrivcoachning, Manusläsning svenska, Språkgranskning, Redigering, Redaktörsläsning, Manusutveckling

Catrine Tollström

Min bakgrund

Jag har jobbat med text så länge jag har kunnat. Till och med mina grundskolekamrater fick sina uppsatser språkgranskade av mig … Jag har ett särskilt intresse för bokutgivning och har utöver att traditionellt ge ut böcker på bokförlag, även hjälpt många författare att ge ut på egen hand. Jag har bland annat jobbat som förläggare och redaktör på bokförlag och i egen regi som lektör, frilansredaktör och manusutvecklare för aspirerande och etablerade författare. Utöver att vara diplomerad lektör har jag en kandidatexamen i förlags- och bokmarknadskunskap, är utbildad språkkonsult i svenska och har gått en ettårig författarutbildning på Sörängens folkhögskola.