Elin Ihreborn

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Jag erbjuder tjänster som lektör, redaktör och skrivcoach, men gör också sättning och omslagsdesign.

Jag är specialiserad på facklitteratur och läser gärna manus inom personlig utveckling, hälsa och affärslitteratur. Oavsett vilken nivå du skriver på gör jag mitt bästa för att ge dig nycklarna för att ditt manus ska nå sin fulla potential. Och har du ännu bara en idé? Jag hjälper dig att mejsla fram en bok!

Min styrka är att jag har verktygen för att argumentera för mina synpunkter, de är inte tagna ur luften eller ”på känsla”. När jag känner att någonting skaver i din text, pekar jag på vad just det beror på och ger konkreta förslag på lösningar. Alltid med stor respekt för dig och din text.

Välkommen att höra av dig om du vill nå din bokdröm!

Genre:

sakprosa, facklitteratur, fakta, reportage

Uppdrag:

Synopsisananlys, Skrivcoachning, Manusläsning svenska, Språkgranskning, Redigering, Redaktörsläsning, Manusutveckling

Catrine Tollström

Min bakgrund

Jag har jobbat med text så länge jag har kunnat. Till och med mina grundskolekamrater fick sina uppsatser språkgranskade av mig … Jag har ett särskilt intresse för bokutgivning och har utöver att traditionellt ge ut böcker på bokförlag, även hjälpt många författare att ge ut på egen hand. Jag har bland annat jobbat som förläggare och redaktör på bokförlag och i egen regi som lektör, frilansredaktör och manusutvecklare för aspirerande och etablerade författare. Utöver att vara diplomerad lektör har jag en kandidatexamen i förlags- och bokmarknadskunskap, är utbildad språkkonsult i svenska och har gått en ettårig författarutbildning på Sörängens folkhögskola.