Elisabeth Magnusson Rune

diplomerad lektör

Min specialitet som lektör

Jag läser allt från fantasy till facklitteratur men hoppar gärna poesi, teknikfokuserad sci fi och ren skräck. Jag vill ge dig det lektörsutlåtande som jag själv skulle vilja ha, nämligen en genomgång av de flesta byggstenarna (som definierar en bra bok), men med fokus på just det DITT manus behöver. Allt skrivet på ett för alla begripligt sätt. Jag vet att jag gärna nördar ner mig i trovärdigheten (i karaktärerna, dialogerna samt i handlingarna) och logiska missar.

Då jag själv bott utomlands under större delen av min ungdom, tar jag gärna manus från författare med internationella rötter (invandrare, utvandrare, utlandssvenskar, adopterade, med mera) speciellt om manusen hanterar dessa ibland känsliga områden. Även speciella ämnen som utbrändhet, mobbing, narcissism, demens, asperger, HSP (Highly Sensitive Person), autism, ätstörningar, misshandel, maskrosbarn, TCK (Third Culture Kid), invandring, mm. Förutom givetvis ALLT som handlar om hundar (beteende, inlärning, träning)…

Catrine Tollström

Min bakgrund

Civilekonom och Biolog (Etologi) som hoppade av ekorrhjulet och satsade på min gamla dröm sedan tonåren – nämligen den att bli författare och att arbeta med det skrivna ordet. Efter flertal journalist- och språkkurser, toppade jag nu med yrkesutbildningen till Diplomerad Lektör. En bok och tre noveller har hittils blivit publicerade. Förutom en video, ett flertal kompendium och två planscher. Och jag lovar att mer kommer! Jag har bara börjat…

Kategori:

Skönlitteratur, Fantasy, Magisk realism, Mystik, Bilderböcker, Barnböcker, Ungdomsböcker, Sakprosa/Facklitteratur, Feelgood, Sci-fi