Emma Gustafsson

 

Min specialitet som lektör

Som lektör är jag grundlig, entusiastisk och rak, och jag sätter alltid texten i centrum. Med analyserande blick tittar jag noga på helhet och litterär kvalitet. Jag använder min teaterbakgrund och känsla för dramaturgi i min läsning och har särskild fokus på scen- och karaktärsbygge samt dialog och intrig. 

Jag läser samtidslitteratur och underhållning i genrer som deckare, spänningsroman, thriller och skräck. Jag läser gärna manus på engelska. Erbjuder kombinerat utlåtande med min kollega Selma Yousif Mesbah, som riktar in sig mer på litterär kvalitet och den egna rösten 

Genre: 

Samtidsromaner, relationsromaner, deckare, spänningsromaner, psykologisk thriller, thriller, skräck, noveller

Uppdrag:

Lektörsläsning, första-kapitel-analys, synopsisanalys, översättning, manusläsning på engelska

Kontakt

https://www.textologerna.se/

Instagram

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag är utbildad performanceartist, översättare och författare, med en magisterexamen i facköversättning från Lunds universitet. Jag har bott i England i tio år och satt upp pjäser både där och i Sverige. Jag har jobbat som skrivpedagog på Malmö Universitet på Creative Writing-kurser, men nu skriver jag mest prosa, frilansar som översättare och som lektör för BTJ. Jag debuterar på Norstedts sommaren 2023 med en relationsroman.