Gith Thedvall

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

För mig är det viktigt att se till författarens unika stil och språk. När jag lektörsläser utgår jag därför alltid från manusets styrkor. Jag skriver alltid lektörsutlåtandet konkret och konstruktivt med målet att författaren ska lyfta blicken och se manusets möjligheter.

Jag tror på kraften i den process som uppstår vid samarbete. Därför arbetar jag alltid nära och tillsammans med dig som författare eller skribent. Som frilansande lektör står jag alltid på din sida med målet att ditt manus ska nå högsta möjliga kvalitet.

Som journalist och kommunikatör ser jag hur ditt språk kan utvecklas för att bli så effektivt och tillgängligt som möjligt. Som beteendevetare ser jag om dina karaktärer är trovärdiga eller om de behöver skruvas ett varv till beroende på ditt val av genre och stil.

Jag läser manus inom de flesta genrer. Gärna spänningsromaner och texter med polisiära inslag eftersom jag efter flera år inom polisen har specialkunskaper just där. Om jag inte ser att jag är rätt person för att arbeta med ditt manus så föreslår jag gärna en lektörskollega som du kan kontakta.

Genre:

 Sakprosa Facklitteratur, Relationsromaner, Romance, Biografier, Självbiografier, Fakta, Reportage, Skönlitteratur, Deckare, Psykologisk thriller, Pusseldeckare, Noveller, Romaner, Arbetsplatsromaner, Spänning, Barnböcker

Uppdrag:  

Genusperspektivet, Manusläsning svenska, Språkgranskning, Skrivcoachning

Catrine Tollström

Min bakgrund

Jag har många års erfarenhet från folkbildningen och den ideella sektorn. Utbildad journalist vid JMG – Göteborgs universitet och beteendevetare med en fil.kand i sociologi och socialt arbete.

Jag har även 120 hp i kreativt skrivande vid Linnéuniversitetet och 15 hp i Att skriva barnlitteratur – litterär gestaltning i barnboken vid Jönköpings universitet och läser därför gärna böcker för barn.

Jag är yrkesverksam kommunikatör och arbetar dagligen med intern och extern kommunikation, ledningskommunikation och kriskommunikation.