Helene Tolstoy

diplomerad lektör

Min specialitet som lektör

Min ambition är att vara ditt professionella stöd oavsett var du befinner dig i din skrivprocess. Jag ger ditt manus en djupgående analys där jag tittar på bland annat story, gestaltning, sceneri, karaktärer, dialog och perspektiv. Med konkreta råd och konstruktiv kritik vill jag inspirera dig att utveckla din text så att den blir ännu bättre. Jag tar emot manus i de flesta genrer utom barnböcker, fantasy och poesi.

Genre: Skönlitteratur, Romaner, Relationsromaner, Arbetsplatsromaner, Noveller, Feel good, Romance, Skräck, Deckare, Spänning, Thriller, Psykologisk thriller, Pusseldeckare, Magisk Realism, Mystik, Reportage, Äventyr, Spökhistorier

Catrine Tollström

Min bakgrund

Under större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag berättat med rörliga bilder. Som producent, redaktör, researcher och projektledare har jag arbetat med allt från talk shows och direktsända tv-galor till företagspresentationer och reklamfilmer.

I grund och botten är jag dock en bokmal med en stor nyfikenhet på hur man med ord och formuleringar kan skapa en bra berättelse. Utöver lektörsutbildning hos Ann Ljungberg, ett antal skrivarkurser och ett oavbrutet bokläsande har jag en examen från Poppius journalistskola. Jag bor på en liten gård norr om Stockholm med hästar, får, minigrisar, höns, hundar och katter.