Jenny Andersson

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Hos mig blir du och din text väl omhändertagna – jag förstår att din text är viktig för dig! Som litterär konsult är min ambition att alltid vara inkännande och konstruktiv. Jag tar mig an ditt manus där du befinner dig just nu och går igenom alla viktiga beståndsdelar på djupet. Mina specialintressen är gestaltning, karaktärsutveckling och scenbygge. Har du funderingar kring stil och ton har du också hittat rätt!

Behöver du hjälp att lyfta de styrkor du har och inspiration att ta tag i resten? Är du en van skribent som vill ha rak och rättfram feedback? Har du fastnat och vet inte riktigt hur du ska komma framåt? Det löser vi tillsammans!

Genre: Skönlitteratur, Romaner, Relationsromaner, SCi-Fi, Fantasy, Historiska romaner, Feel good, Noveller, Romance, Deckare, Spänning, Arbetsplatsromaner, Skräck, Magisk realism, Sakprosa Facklitteratur, Reportage, Biografier, Självbiografier

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag har tidigare arbetat med miljöfrågor och digital kommunikation, samt med att skriva och översätta vetenskapliga texter och rapporter. Jag har en hög med högskolepoäng inom litteraturvetenskap, lingvistik och filosofi, och har läst ett otal skrivkurser, bland annat Författarskolan på Skrivarakademin. Jag går också regelbundet kurser på Förlagsklubben för att hålla mig uppdaterad. Min senaste examen är från kursen i Förlagskunskap på Stockholms universitet.

 

Jag läser ofta flera romaner samtidigt i olika genre och har alltid varit intresserad av kreativa processer, kommunikation och samarbete. Mina största styrkor som litterär konsult är att se hur helheten och delarna hänger ihop, och att möta dig som författare där du befinner dig i processen.