Min specialitet 

Som manusutvecklande lektör ser jag på ditt manus med ödmjukhet och engagemang. Det du har skrivit får min fulla uppmärksamhet. Jag gör en djupdykning i ditt manus och varje komponent såsom dialoger, gestaltning, karaktärer och så vidare får en noggrann granskning. Därefter sammanfattar jag allt i ett väl genomtänkt utlåtande där jag lägger fram manuset styrkor och eventuella utvecklingsområden.

Ett professionellt bemötande och lyhördhet för eventuella tveksamheter du har i samband med ditt skrivande är självklarheter för mig. Av mig får du stöd och inspiration och du kommer att känna dig trygg med mig och mitt arbete. Du ska känna dig stolt över det du har skrivit och vårt gemensamma mål är att öka dina chanser att bli utgiven.

Min bakgrund

I hela mitt liv har jag läst böcker och om jag inte har en bok på gång känner jag mig inte hel. Det var efter att jag själv började skriva en bok som jag landade som manusutvecklande lektör. Vem vill inte ha sin hobby som yrke och kunna hjälpa författare att bli utgivna?

Jag har bott och arbetat i Storbritannien i sex år och i Danmark sju. Min yrkesbakgrund är till största delen som chefssekreterare och sekreterare vilket har inneburit att språket har varit en central del i mitt arbete. Jag har även arbetat på Polisens kontaktcenter i flera år och har lärt mig mycket om det polisiära.

Catrine Tollström

Genre: 

Jag arbetar med manus inom de flesta genrerna. Kriminalromaner, feelgood, barnböcker, ungdomsböcker och kokböcker är mina favoriter.

Uppdrag:  

Lektörsläsning, manusutveckling, första kapitel-analys och korrekturläsning. Jag har en tjänst som heter Tre Plus Ett Samtal där du och jag träffas i fyra möten online och pratar om det som du vill ha hjälp med.