Maria Härdner

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Jag är enormt dedikerad och känner ett stort ansvar och vilja att hjälpa dig och ditt manus att nå fram samtidigt som jag vill vara ditt bästa stöd under skrivprocessen. 
När jag fått ditt manus går jag enligt överenskommelse igenom antingen första kapitlet eller hela manus och ger dig därefter ett utlåtande för story och struktur, dina karaktärer, språk och dialog, miljö och detaljer.
 
Jag ”lyssnar” på din berättarröst och letar efter logiska luckor. Tillsammans går vi igenom mitt förslag till handlingsplan. 
 
Det viktiga är att det är DITT manus som du bestämmer över – jag ger dig mina bästa råd och tips för att du ska komma vidare på bästa sätt!
Genre jag främst arbetar med:
Romaner, Skönlitteratur, Feelgood, Relationsromaner, Deckare, Psykologisk thriller, Barnböcker, Unga vuxna, Spänning samt Facklitteratur inom främst mat och dryck. 
 
 
Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag är diplomerad lektör/Manusutvecklare hos Ann Ljungberg.

Tidigare har jag läst Poppius journalistskola, Bergs reklamskola såväl som Copyutbildning och har arbetat som kommunikatör i eget företag sedan 2004.
Har alltid arbetat med text i olika former. Jag har även stor vana att arbeta med korrektur.
 
Text och ord är min passion och jag läser mycket – allt från facklitteratur om vin till rent skönlitterära böcker.
 
Oanade talanger:
Är utbildad Sommelier, talar franska, är ganska bra på att fotografera, varit mentor flera gånger inom nyföretagande. Tränar mycket yoga och älskar att resa.
 
Min dröm:
Är att ha en egen täppa i ett fransktalande land med en massa sköna manus att arbeta med!