Maria Lindén

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Drömmer du om att ge ut en bok men känner att du har kört fast eller att det är något i ditt manus som skaver? Är du orolig för att dina läsare inte ska tycka om dina karaktärer lika mycket som du själv gör? Eller är du osäker på om ditt språk passar din berättelse och om det håller för att skickas till förlag?

Mitt namn är Maria Lindén och som manusutvecklande lektör, korrekturläsare och språkgranskare vill jag hjälpa dig med det som just ditt manus behöver för att glänsa genom att både se till helheten, men också genom att utnyttja mitt öga för detaljer. Noggrannhet är viktigt för mig.

Mina språkkunskaper gör att jag på ett tidigt stadium kan ge dig tips om språket som lyfter ditt manus ytterligare. Och även om jag tittar på alla komponenterna i ditt manus, exempelvis storyn, gestaltning och miljön, är det just språket men även karaktärerna och deras utveckling som jag själv gärna lägger lite extra tid på.

Hör av dig och låt mig hjälpa dig att öka dina chanser att bli utgiven och nå din dröm!

Genre:

Romaner, Relationsromaner, Feelgood, Feel bad, Deckare, Pusseldeckare, Spänning, Psykologisk thriller, Thriller, Skräck, Spökhistorier, Mystik, Fantasy, Sci-Fi, Magisk realism, Unga vuxna, Barnböcker, Sakprosa/Facklitteratur, Biografier, Självbiografier, Reportage, Noveller
 

Uppdrag:

Manusutveckling/lektörsläsning, korrekturläsning och språkgranskning

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

När jag nästan var klar med gymnasielärarutbildningen i svenska och samhällskunskap efter 4 år valde jag i stället att testa på något helt annat – ekonomi. Nu har jag arbetat som redovisningsekonom i 12 år men hela tiden har allt som har med böcker och skrivande att göra varit mitt största intresse. Sedan 2015 har jag tipsat om böcker på Instagramkontot Kulturistanmia och genom det fått lära känna andra läsare, författare och förlag och även fått uppdrag som t.ex. ambassadör för Augustpriset. Det var via detta konto mitt första uppdrag trillade in sommaren 2020 och jag fick chansen att starta mitt eget företag med fokus på språkgranskning och korrekturläsning. Därefter hittade jag till Ann Ljungbergs utbildning och har nu tagit examen i utbildningen Manusutvecklande lektör.