VI VANN NOVELLTÄVLINGEN!

Första plats – Annah Bohman

Juryns motivering:

”En välskriven novell med en vemodig ton. Fint gestaltad genom att använda årstiden – hösten – och naturen som fond till såväl händelser som känslor. Vinden och vattnet återkommer i såväl det som hände för ett år sedan som nuet. Redan i inledningen hamnar läsaren mitt i sorgen och saknaden och med små medel får författaren läsaren att inse vidden av traumat. Den öppna, eller stängda, grinden är en fin symbol för faderns känslor och ramar in berättelsen.”

Läs mer om Annah här och novellen i sin helhet.

Andra plats – Hanna Lenander

Juryns motivering:

”En novell som fångar kvalen i livets svåra beslut. Det finns en skarp iakttagelseförmåga som gör att trots novellens vånda färgar novellen i en lätt humoristisk ton. Diskbänksrealism när den är som bäst, för det mest fängslande dramat är kanske det vi finner i vår vardag?”

Läs mer om Hanna här och novellen i sin helhet.

Tredje plats – Ina Kosmoski

Juryns motivering:

”En är driven och drastiskt humoristisk novell med målande språk. Man får följa med en medelålders kvinna som går i sin ungdoms fotspår på en frisinnad resa genom Europa. Ibland känns det nästan som en drömvärld. En fatalistisk färd. Hon har släppt allt och har inget att förlora. Novellen har en egen, tydlig stil. En mustig historia!

Läs mer om Ina här och novellen i sin helhet!