Sara Svensson

diplomerad lektör

 

Min specialitet som lektör

Jag tar emot manus i de flesta genrer men ber alltid att få läsa ett utdrag innan jag accepterar uppdraget. Jag smakar gärna på språket och texten innan jag sätter tänderna i hela manuset. Om jag inte är rätt lektör för din text hänvisar jag dig självklart till en kollega.

Utöver språk och stil är struktur och dramaturgi mina specialområden. Komplexa världsbyggen, svindlande tidshopp, förbryllande sidospår och bi-intriger – bring it on! Inget får mitt lektörshjärta att slå snabbare än att få en möjlighet att nysta upp en trasslig men spännande berättelse.

Du får en professionell djupläsning av ditt manus, ett omfattande lektörsutlåtande med en grundlig analys och  konstruktiv kritik av manusets styrkor och förbättringsområden. I utlåtandet ingår alltid en handlingsplan för hur du kan arbeta vidare med manuset  och vi har självklart både inledningssamtal och uppföljningssamtal om du så önskar. 

Jag tar även emot manus på engelska.

Kategori: chicklit, deckare, fantasy, feelgood, historiska romaner, idéhistoria, kulturhistoria, magisk realism, mystik, noveller, psykologisk deckare, relationsromaner, romance, romaner, rom-com, science-fiction, självbiografi, skönlitteratur, spänning, thriller, young adult, äventyrsromaner

Taggar: lektör, manusutveckling, språkgranskning, redaktör, korrektur, hbtq, genus, sexscener

Catrine Tollström

 

Min bakgrund

Jag jobbar som språkkvalitetschef och lingvist på ett globalt språktjänstföretag. Jag har flera års erfarenhet av språkgranskning, korrekturläsning och textredigering, både på svenska och engelska.

Att arbeta med språk och text är en sak, men att arbeta med berättelser är något mer! Jag behöver magiska läsupplevelser för att överleva (känns det som) och läser därför mängder av böcker i flera genrer och diskuterar dem sedan flitigt i högljudda, känslosvallande samtal i mina olika bokklubbar och med mina vänner och (ibland lite trötta efter åratal med bokprat) familjemedlemmar.

Resten av tiden är det mest lek och yoga 🙂