Min specialitet som lektör

Mitt fokus ligger på den litterära kvaliteten, helhetskänslan, den egna rösten och språket. Därför läser jag gärna språkdrivna manus, prosalyrik, lyrisk prosa, autofiktion (ej självbiografier) och lyrik. Romaner med existentiella, filosofiska och politiska teman samt essäer, facklitterära och populärvetenskapliga texter mottages också gärna.
 
Utöver det läser jag de flesta genrer utom feel good och fantasy. Du kan alltid räkna med en ärlig respons med textens bästa i fokus.
 
Erbjuder kombinerat utlåtande med min kollega Emma Gustafsson, som riktar in sig mer på intrig och underhållningsvärde.
 

 

Min bakgrund

Jag är utbildad skrivpedagog och författare som frilansar som skribent och lektör åt förlag, BTJ och privatpersoner. Jag har en konstnärlig examen i litterär gestaltning från Lunds universitets författarskola, en skrivpedagogutbildning från Skurups folkhögskola samt gedigen utbildning i litteraturvetenskap och en fil kand i humanekologi.

Catrine Tollström

Genre: 

prosa, prosalyrik. lyrisk prosa, lyrik, autofiktion, romaner,spänning, noveller,  facklitteratur

Uppdrag:  

lektörsläsning, skrivhandledning och manusutveckling