Om mig

Jag är förvissad om att det alltid finns något att berätta men jag tror också att en text blir bättre om fler ögon än författarens tittar på den. Majbacka Stories är grundat i övertygelsen att en berättelse alltid kan vässas lite till för att nå sin fulla potential och erbjuder manusutvecklingstjänster för aspirerande författare, hobbyskrivare och förlag.

Med ett långt yrkesliv som jurist i ryggen har jag gedigen erfarenhet av att hantera stora textmängder, hitta logiska luckor och se till helheten utan att missa detaljerna. Den erfarenheten i kombination med eget skrivande, god språkkänsla och en stor passion för berättelser är mina styrkor när jag tar mig an uppdrag som lektör och redaktör. Av mina kunder har jag fått höra att jag är lyhörd, ärlig och respektfull samt har ett öga för detaljer.

 

Bakgrund

Jag var ett barn med mycket fantasi och under uppväxten i mitt barndomshem, som kallades Majbacka, uppmuntrades jag och mina systrar att fantisera, berätta, läsa och skriva. Ingen upplevelse, tanke eller känsla var för liten för att göra något av! Jag skrev på mormors gamla skrivmaskin och läste allt jag kom över.

Som vuxen utbildade jag mig till jurist men det stora intresset för berättande levde kvar och parallellt med det juridiska arbetet på advokatbyråer och bolag har jag alltid skrivit, gått skrivarutbildningar och plöjt massor av böcker. När jag under en utbildning vid Skrivarakademin fick möjlighet att läsa mina kurskamraters texter insåg jag hur roligt och givande det var att få vara en del av fler människors berättelser. Jag utbildade mig därför till förlagsredaktör via JW Förlag & Utbildning och startade sedan mitt företag Majbacka Stories.

Catrine Tollström

Genre

Skönlitteratur (ej barnböcker och poesi), Fackböcker

Uppdrag

Lektörsläsning, Första kapitel-analys, Redaktörsarbete på önskad nivå (inklusive böcker översatta från engelska, franska och tyska)